Θρέψε φίδι το χειμώνα να σε φάει το καλοκαίρι-Αλβανίδα υφυπουργός: «Να μην πηγαίνει κανείς στα μαγαζιά της ελληνικής μειονότητας»!

Σε μια προκλητική δήλωση προέβη η Υφυπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Κυβέρνησης Ράμα στην Αλβανία, Ορνέλα Τσούτσι.  
Σε ένα κανονικό κράτος το Persona Non Grata θα της ήταν και πολύ λίγο αλλά στο δικό μας κράτος μπορείτε να την δείτε να γυρίζει και από ψώνια στα Γιάννενα σαν να μην τρέχει κάτι.

Στην προκατειλημμένη ερώτηση του δημοσιογράφου στα πλαίσια συνέντευξης της, χθες στον τηλεοπτικό σταθμό «ΟRA tv», για το τι θα πρέπει να κάνει ο επισκέπτης στο νότο της Αλβανίας (περιοχές Αργυροκάστρου, Αγ. Σαράντα, Χιμάρας όπου ιστορικά και σε σημαντικούς αριθμούς ζει η  Ελληνική Μειονότητα), όταν στα μαγαζιά τους απευθύνονται στην Ελληνική για την παραγγελία, η κα. Υφυπουργός το πήγε ακόμη πιο πέρα.  

«Να μποϊκοτάρουν τις υπηρεσίες που δεν τους προσφέρονται στην αλβανική γλώσσα!!!», προέτρεψε. Ενώ από μια σχετικά νέα στην ηλικία πολιτικό, με καταγωγή απ’ το Αργυρόκαστρο όπου γνωρίζει το δίγλωσσο χαρακτήρα της περιοχής, και κυρίως άνθρωπο που έχει εργαστεί στις περιοχές επαφής Αλβανίας και Ελλάδας, θα περίμενε κανείς να δώσει ένα μάθημα πολιτισμού στον παρεξηγημένο δημοσιογράφο και την κοινή γνώμη με την ευκαιρία. Εκείνη προτίμησε να το πάει παραπέρα στην αντίθετη απ’ την ενδεικνυόμενη κατεύθυνση...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts