Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη ξανά στο Mannheim, όπου ο υποψήφιος του κόμματος AfD, Heinrich Koch, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι. Το συμβάν καταγράφηκε σε βίντεο, προκαλώντας αναταραχή στην πολιτική σκηνή και την κοινή γνώμη.

Ο Heinrich Koch, γνωστός για την πολιτική του δράση με το ακροδεξιό κόμμα AfD, δέχθηκε την επίθεση ενώ βρισκόταν σε δημόσιο χώρο. Το βίντεο της επίθεσης, που κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τη βία και τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η επίθεση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από πολιτικούς και πολίτες, οι οποίοι καταδικάζουν τη βία και εκφράζουν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση των πολιτικών αντιπαραθέσεων. Το AfD εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει την επίθεση και καλεί τις αρχές να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό στο Mannheim, γεγονός που αυξάνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτικών προσώπων. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών, ενώ παράλληλα λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των πολιτικών και των δημοσίων προσώπων.

 
Top