Ο εισαγγελέας του Βερολίνου απλά αθώωσε τον άνδρα από απόπειρα βιασμού και στη συνέχεια βίασε τη νεαρή λίγες ώρες αργότερα.

Ένας Σύρος μετανάστης εισέβαλε στο διαμέρισμα μιας ηλικιωμένης και επιτέθηκε σεξουαλικά στην 78χρονη. Αμέσως συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία, την επόμενη μέρα βίασε μια 23χρονη. Ο άνδρας κατηγορείται πλέον για αδικήματα.

Ο Ayman Al-K, ένας 25χρονος μετανάστης από τη Συρία,συνελήφθη αφού μια ηλικιωμένη γυναίκα κατάφερε να τον αποκρούσει μέχρι να φτάσει βοήθεια, σύμφωνα με την Berliner Zeitung . Ο άνδρας φέρεται να εισέβαλε στο διαμέρισμα μιας ηλικιωμένης στον πρώτο όροφο, αλλά όταν η γυναίκα είδε τον άνδρα, κάλεσε σε βοήθεια. Ο άνδρας φέρεται να πήρε τη γυναίκα με κλειδαριά λαιμού και κάλυψε τη μύτη και το στόμα της. Γείτονες έσπευσαν στο σημείο και επενέβησαν και ο άνδρας συνελήφθη κοντά στο σημείο.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας του Βερολίνου αρνήθηκε να κρατήσει τον άνδρα υπό κράτηση και τον άφησε σχεδόν αμέσως ελεύθερο. Ο εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι «η ταυτότητα δεν μπορούσε να εξακριβωθεί αρκετά καλά», όπως υποστηρίχθηκε μετά τη σύλληψη του άνδρα για βιασμό την επόμενη μέρα.

Ο Ayman Al-K στάλθηκε πίσω στο διαμέρισμά του για άσυλο στο Ostpreußendamm, όπου βίασε μια 23χρονη που δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τη δάγκωσε δυνατά στο λαιμό. Μετά από αυτό, ο άνδρας συνελήφθη και κατηγορήθηκε.

Ο άνδρας αντιμετωπίζει δίκη 10 ημερών για σωματική βλάβη, διάρρηξη, σεξουαλική βία και βιασμό. Η ποινή θα εκδοθεί στις 12 Αυγούστου.

Η συγκλονιστική υπόθεση αναδεικνύει τον τεράστιο αριθμό βιασμών και σεξουαλικής βίας που διαπράττουν αλλοδαποί στη Γερμανία και την απροθυμία των γερμανικών αρχών να προσφέρουν έστω και στοιχειώδη προστασία στις γυναίκες της χώρας. Το βίαιο έγκλημα έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, με τους αλλοδαπούς να ευθύνονται για το 41% ​​όλων των εγκλημάτων, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι ομαδικοί βιασμοί έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ στη χώρα. Μόλις αυτή την εβδομάδα, η αστυνομία του Βερολίνου δημοσίευσε στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι 111 ομαδικοί βιασμοί έγιναν το 2023 και το 54 τοις εκατό όλων αυτών των εγκλημάτων διαπράχθηκαν από αλλοδαπούς.

 
Top