Ένα απόκοσμο θέαμα εντοπίστηκε πάνω από μια πόλη στην περιφέρεια Tottori της Ιαπωνίας, στις 11 Μαΐου 2024.

Ένας χρήστης με το όνομα Maashii δημοσίευσε στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) μια εντυπωσιακή φωτογραφία με εννέα στύλους φωτός να εμφανίζονται στον νυχτερινό ουρανό πάνω από την πόλη Daisen, μια παραλιακή πόλη. Σύμφωνα με το βιογραφικό του στο X, ο Maashii εργάζεται στο Daisen ως «παραγωγός τουρισμού». Είπε στην Hint-pot, η οποία ανέφερε την ιστορία στις 14 Μαΐου, ότι τα φώτα μπορούσαν να φανούν προς την κατεύθυνση της Θάλασσας της Ιαπωνίας.

Ο Maashii είπε επίσης στην Hint-pot ότι έχει δει αυτά τα φώτα μόνο τρεις ή τέσσερις φορές από τότε που μετακόμισε στο Daisen από το Τόκιο πριν από εννέα χρόνια. Όταν τα εντόπισε, έβγαλε γρήγορα το smartphone του για να τραβήξει μια φωτογραφία.

Ένας άλλος χρήστης του X με το όνομα totoro8201 ισχυρίζεται ότι είδε τα ίδια φώτα από την παραλία Nariishi, η οποία βρίσκεται στην ίδια ακτή μόλις 12,7 χιλιόμετρα ανατολικά του Daisen, σύμφωνα με το Google Maps.

Ο χρήστης δημοσίευσε αυτό ως απάντηση στο tweet του Maashii: Οι χρήστες του διαδικτύου που απαντούσαν στην ανάρτηση επεσήμαναν ότι η σκηνή θύμιζε κάτι από το δημοφιλές ιαπωνικό anime "Neon Genesis Evangelion".

Ωστόσο, τα φώτα δεν έχουν καμία σχέση με αγγέλους ή εξωγήινους. Αντίθετα, έχουν να κάνουν με τα ψάρια.

Στύλοι Φωτός που Προσελκύουν Ψάρια

Ο Maashii είπε στην Hint-pot ότι αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό στην Ιαπωνία ως «Isaribi Kochu».

Σύμφωνα με την Japan Today, «Isaribi Kochu» κυριολεκτικά σημαίνει «στύλοι φωτός που προσελκύουν ψάρια». Το άρθρο ανέφερε μια παρόμοια εμφάνιση «στύλων φωτός» το 2015.

Η Japan Today εξήγησε ότι «Isaribi», κυριολεκτικά «φωτιές ψαρέματος», αναφέρεται στα φώτα που τοποθετούνται στα αλιευτικά σκάφη για να προσελκύσουν μεγαλύτερες ψαριές. Η πρακτική αυτή είναι αρκετά κοινή στο ψάρεμα καλαμαριών.

Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, κρύσταλλοι σχηματίζονται μερικές φορές στον αέρα πάνω από τα φωτισμένα αλιευτικά σκάφη. Αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες για το σχηματισμό μεγάλων κρυστάλλων χωρίς καμία βροχόπτωση, οι ακτίνες μπορούν να σχηματιστούν καθώς το φως από τα σκάφη αντανακλά στους κρυστάλλους.

 
Top