«Κλείδωσε» η συμφωνία με τη Γαλλία για την αγορά πλοίων και αεροσκαφών
– Στις 10 Σεπτεμβρίου πιθανότατα θα πέσουν οι υπογραφές – Τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ θα δώσει η κυβέρνηση για την Άμυνα – Αλλάζουν τα δεδομένα στην ανατολική Μεσόγειο
H Eλλάδα γίνεται ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ! Έρχονται 18 Rafale, 2 Belh@rra, ελικόπτερα και τορπίλες...

Μονόδρομος αποτελεί για την Ελλάδα η εξοπλιστική ενίσχυση στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας απέναντι έναν γείτονα αφερέγγυο, επιθετικό και ύπουλο.

Το ελληνικό «Πεντάγωνο» έχει θέσει εδώ και καιρό τα εξοπλιστικά στην κορυφή της ατζέντας, ωστόσο, λόγο της πανδημίας του κορονοϊού και των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά η ενίσχυση με νέα όπλα και δυνατότητες μπήκε σε δεύτερη μοίρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει δώσει το «πράσινο φως» για χρηματοδότηση νέων αγορών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και αναβαθμίσεις του υπάρχοντος υλικού. «Στα θέματα των εξοπλισμών και της ενίσχυσης της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας θα είναι σαφής ο πρωθυπουργός στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαίωσε την Δευτέρα (31/08) και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον Alpha. «Έχουμε όλες τις επιλογές για να στηρίξουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, και όχι μόνον με τα εξοπλιστικά προγράμματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο προϋπολογισμός του δεκαετούς προγράμματος για την Άμυνα μπορεί να ανέλθει ακόμα και σε βάθος χρόνου στα 10 δισ. ευρώ, με το υπουργείο Άμυνας να έχει θέσει επί τάπητος όλες τις επιλογές.
 
Top