Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες είναι ο απολογισμός της τρομακτικής έκρηξης που κατεδάφισε σε δέκατα δευτερολέπτου μια ολόκληρη περιοχή, εν είδει πυρηνικού όπλου στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, την Βυρηττό.

Γύρω από το λιμάνι της Βηρυτού η καταστροφή φαίνεται να είναι ολική. Ένας φωτογράφος είπε στο Al Arabiya English είπε ότι είδε «τουλάχιστον 15 νεκρούς» στο λιμάνι της Βηρυτού, όπου βρίσκεται το κτίριο, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που συνέβη. 


Μερικές ισχυρές εκρήξεις δείχνουν να προηγούνται την κύριας έκρηξης, δεξιά ενός πολυόροφου κτιρίου στο λιμάνι. Και όταν η έκρηξη μεταφέρεται εκεί, το αποτέλεσμα είναι ανάλογο με αυτής πυρηνικού όπλου, με το ωστικό κύμα να καταγράφεται από μια κάμερα χιλιόμετρα μακριά, να «καταπίνει» μια ολόκληρη περιοχή. Κτίρια και ανθρώπους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η κύρια έκρηξη ακούστηκε μέχρι την Κύπρο!

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασσάν Ντιάμπ κήρυξε εθνικό πένθος, ενώ το δραματικό περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο οικονομικής κατάρρευσης και λίγο πριν από την ετυμηγορία στη δίκη για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι το 2005.


 
πηγη
 
Top