Ακούστε τον Δήμαρχο Ιωαννίνων τον δικό μας Δήμαρχο...!!
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ.Μωϋσής Ελισάφ βγήκε στο κεντρικό δελτίο του Περιφερειακού καναλιού ITV στα Ιωάννινα και κατηγόρησε ( χωρίς να έχει κανένα επίσημο στοιχείο ) ότι Έλληνας εργαζόμενος που δούλευε στο ξενοδοχείο Γαλαξίας στο Κρανίδι Αργολίδας ( που στην πραγματικότητα είναι Αλβανικής καταγωγής ), κόλλησε τους μετανάστες ενοίκους με Covid-19.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη αναφορά είναι άστοχη και ρατσιστική για τον Έλληνα εργαζόμενο.

Μωυσής Ελισάφ: Ο πρώτος Έλληνας Εβραίος δήμαρχος 

Ο Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος κέρδισε µε 235 ψήφους τη µάχη των Ιωαννιτών, είναι ο πρώτος Ελληνας Εβραίος δήµαρχος
Ηπατρίδα µας είναι µια σύγχρονη, ανοιχτή κοινωνία και η εκλογή µου αποδεικνύει ότι καταρρίπτουµε στερεότυπα και προκαταλήψεις. Αυτό αποτελεί ύψιστη τιµή για µένα και αυξάνει τις ευθύνες µου απέναντι στην πόλη, στις παραδόσεις της και στην Ιστορία».

Ο Μωυσής Ελισάφ, που µιλά στο «Εθνος», κέρδισε στον πόντο και µε 235 ψήφους διαφορά τον Θωµά Μπέγκα και είναι ο νέος δήµαρχος Ιωαννιτών. Είναι όµως και ο πρώτος Εβραίος δήµαρχος και αυτό, όπως µας λέει, τον υποχρεώνει να καταβάλει µεγαλύτερη προσπάθεια για να τα καταφέρει. Ο 65χρονος καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη και σε όλο τον νοµό.


Η εξαιρετική του πορεία στην ιατρική και στο πανεπιστήµιο αλλά και η επί σειρά ετών θητεία του στο δηµοτικό συµβούλιο και στον πολιτισµό τον καθιστούν ένα από τα πιο αναγνωρίσιµα πρόσωπα των Ιωαννίνων. Τα τελευταία 17 χρόνια είναι πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και µέλος της διοίκησης του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συµβουλίου, στο οποίο µέχρι πρότινος ήταν γραµµατέας.
 
Top