«Θέρισαν» 34 Τούρκους οι Ρώσοι στο Ιντλίμπ με αεροπορική επίθεση – Έριξε το Twitter ο Ερντογάν για να μην μαθευτεί ότι οι στρατιώτες επιστρέφουν σε φέρετρα

Τουλάχιστον 34 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών στο Ιντλίμπ την Πέμπτη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε σε μια περιοχή μεταξύ των πόλεων Baluon και Al-Bara στο Idlib και ήταν μια απάντηση στους αντάρτες που στηρίζονται από τον τουρκικό στρατό και ανακατέλαβαν την πόλη Saraqeb νωρίτερα την Πέμπτη.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε επίσης ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίχθηκαν από τη Ρωσία είχαν τον πλήρη έλεγχο της επαρχίας του νότιου Idlib.


Κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν περίπου 60 πόλεις και χωριά στην περιοχή νότια του Idlib και την παρακείμενη επαρχία Hama τις τελευταίες τρεις ημέρες, δήλωσε το Παρατηρητήριο.


Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με θέμα την ασφάλεια στο Ιντλίμπ.

Έριξε το Twitter ο Ερντογάν
Ένα από τα μέτρα που αποφάσισαν είναι και να κόψουν το Twitter και άλλα Social media για να μην φθάσουν οι εικόνες των Τούρκων στρατιωτών που θα επιστρέφουν σε φέρετρα, στην κοινή γνώμη.

πηγη
 
Top