Η μεθόδευση της αλβανικής κυβέρνησης να υφαρπάξει περιουσίες Ελλήνων στη Χιμάρα δεν θα περάσει!

Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της καθεστωτικής, αυταρχικής και ανθελληνικής προσπάθειας του κυρίου Ράμα και της αλβανικής κυβέρνησης να απαλλοτριώσει την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων Χιμαρριωτών, με σκοπό να τους αποκόψει από κάθε οικονομικό πόρο και να τους στερήσει τη δυνατότητα οικονομικής επιβίωσης στον τόπο τους. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί το επιστέγασμα μίας σειράς παρόμοιων κινήσεων των Τιράνων με μόνο στόχο την εξώθηση των Ελλήνων της Αλβανίας να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες, σε μια προσπάθεια εθνοκάθαρσης... με άλλα μέσα.

Η στοχοποίηση της ελληνικής μειονότητας από το καθεστώς Ράμα παραβιάζει βάναυσα κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την ίδια την αλβανική νομοθεσία αλλά και σειρά δικαστικών αποφάσεων των αλβανικών δικαστηρίων.  
Το θράσος του κυρίου Ράμα τροφοδοτείται από την πλήρη εγκατάλειψη των Βορειοηπειρωτών από το μητροπολιτικό μας κέντρο, αλλά και από την αδυναμία των βορειοηπειρωτικών φορέων να αρθρώσουν σοβαρό πολιτικό λόγο, να προωθήσουν δυναμικά και αποτελεσματικά τα αιτήματά μας και να διεθνοποιήσουν τις κατάφωρες παραβιάσεις εις βάρος της κοινότητάς μας.  
Πλέον ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και κάθε ένας πρέπει να τεθεί προ των ευθυνών του. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, φαίνεται πως η αλβανική κυβέρνηση παίρνει πίσω την απόφασή της. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του κυρίου Ράμα και την αλβανική πολιτεία. Είμαστε δε παραπάνω από βέβαιοι ότι θα προσπαθήσουν ξανά, και πολύ σύντομα, να μεθοδεύσουν την υφαρπαγή των περιουσιών μας.  
Η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να ξεκαθαρίσουν εδώ και τώρα, με σαφήνεια και χωρίς μισόλογα, ποια είναι τα μέτρα εκείνα που προτίθενται να πάρουν ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθεί ούτε μία περιουσία Έλληνα στη Χιμάρα και αλλού. Και επίσης, πρέπει να δεσμευτούν χωρίς αστερίσκους και με αποφασιστικότητα, ότι θα λάβουν μέτρα εναντίον της Αλβανίας και των πολιτικών εκείνων που θα επιχειρήσουν να υλοποιήσουν μελλοντικά τα σκοτεινά τους σχέδια.
Τα σημερινά γεγονότα πιστοποιούν ξεκάθαρα πως οι Βορειοηπειρώτες χρειάζονται δυναμική φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και δική τους συλλογική εκπροσώπηση. Οι υπάρχοντες φορείς εκπροσώπησης της μειονότητας, οι μειονοτικοί πολιτικοί, και κάθε Βορειοηπειρώτης, οφείλουν να πάρουν θέση απέναντι στον κύριο Ράμα και την ανθελληνική του πολιτική.
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts