Ο καρχαρίας τίγρης κανιβαλίζει ακόμα και στην μήτρα της μάνας του.

Οι καρχαρίες είναι καταπληκτικά πλάσματα. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω στη γη για περισσότερα από 125 εκατομμύρια χρόνια.


Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με τους καρχαρίες όπως και το γεγονός ότι δεν έχουν κόκαλα. Όλο το σκελετικό τους σύστημα αποτελείται εξ ολοκλήρου από χόνδρο.

Επίσης οι καρχαρίες είναι ανθεκτικά στον καρκίνο. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η θεραπεία για τον καρκίνο μπορεί να βρίσκεται κάπου κρυμμένη στο DNA του καρχαρία.

Μετά το θάνατό του το αίμα του καρχαρία βγάζει τοξικές ουσίες ιδίως τα πτερύγιά του καθιστώντας τα επικίνδυνα για τροφή. Σε χώρες όπως οι ΗΠΑοι σεφ πρέπει να έχουν ειδική άδεια καθαρισμού καρχαρία προκειμένου να προετοιμάσει το κρέας που πρόκειται να καταναλωθεί χωρίς να σκοτώσει τον καταναλωτή.

Αλλά εδώ είναι ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός για ορισμένους καρχαρίες όπως ο Tiger Shark (καρχαρίας τίγρης). Συμμετέχουν σε εμβρυακό κανιβαλισμό που σημαίνει ακριβώς αυτό που νομίζετε ότι κάνει.

Η μητέρα Sand Tiger Shark παράγει δύο έμβρυα την ημέρα. Μόλις το ένα γίνεται αρκετά δραστήριο για να μετακινηθεί μέσα στη μήτρα και τη στιγμή που έχει αναπτύξει τα δόντια κολυμπά γύρω και τρώει τα αδέλφια του. Σε αυτό το σημείο, σταματάει η μητέρα του καρχαρία που παράγει εμβρύοα μέχρι τη γέννηση του καρχαρία.
molwnlave

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts