Ρώσοι Spetsnaz και μονάδα της GRU σε καταδίωξη ισλαμιστών στην Συρία

Σε θρίλερ εξελίσσεται η απαγωγή ενός Ρώσου μηχανικού από ισλαμιστές αντάρτες καθώς ομάδα Ρώσων Spetsnaz και της GRU έχει εμπλακεί στην Συρία σε επιχείρηση απελευθέρωσης δύο Ρώσων που  απήχθησαν από ισλαμιστές αντάρτες, όπως μεταδίδει το Russia Today.
Δύο ομάδες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, έχουν εμπλακεί, μία σε καθήκοντα συλλογής-ανάλυσης πληροφοριών και μία δεύτερη σε επιχειρησιακά καθήκοντά.
Ένας Ρώσος μηχανικός και ένας δεύτερος Ρώσος υπήκοος ο οποίος ενεργούσε πιθανότατα για λογαριασμό της ρωσικής κυβέρνησης απήχθησαν από τους ισλαμιστές, οι οποίοι απειλούν να τους θανατώσουν αν δεν απελευθερωθεί ένας Άραβας μισθοφόρος τρομοκράτης που συνελήφθη στις μάχες κοντά στην Χάμα.
Οι Σύροι έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο, όπου ο Ρώσος μηχανικός Σεργκέι Γκορμπούνοφ μιλά στην κάμερα μεταφέροντας τα αιτήματα των απαγωγέων του.
«Μου φέρονται καλά, μου δίνουν τροφή. Αλλά σε πέντε ημέρες αν δε με ανταλλάξουν με τον Χαλέντ Σουλειμάν από τη Σαουδική Αραβία –συνελήφθη στη Χάμα- θα με σκοτώσουν», δηλώνει ο μηχανικός.
Οι απαγωγείς ανήκουν στην εξτρεμιστική ομάδα Τζάις αλ-Μουχατζιρίν γουάλ-Ανσάρ, γνωστή ως Ταξιαρχία αλ Μουχατζιρίν που συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (ISIS), η οποία έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.
Η συγκεκριμένη ομάδα έχει εντοπιστεί να εκτελεί διάφορες αποστολές δολοφονίας και απαγωγών στην περιοχή του Χαλεπίου, συνεργάζεται στενά με τους Τσετσένους μισθοφόρους και είναι πολύ πιθανό να εμπλέκεται στην απαγωγή και την δολοφονία (όπως όλα δείχνουν) των δύο Ορθόδοξων μητροπολιτών στο Χαλέπι της Συρίας.
defencenet
"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια