Μόνο οι εκδηλώσεις για τους ομοφυλόφιλους επιτρέπονται πλέον στην Ελλάδα, όπως άλλωστε συνάγεται από τα γεγονότα.

Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύεται η πραγματοποίηση συγκέντρωσης με τη συμμετοχή κόσμου υπέρ του θεσμού της  οικογένειας που είχε προαναγγελθεί στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τάχα «εγκυμονεί» σοβαρούς κινδύνους για την τάξη και την ασφάλεια στην περιοχή μαζί με κάποιες άλλες δικαιολογίες του τύπου «δεν είχαν εγκαίρως ενημερώσει…» κτλ.

Ταυτόχρονα και για να φανεί η αστυνομική διεύθυνση υποτίθεται «ακριβοδίκαια» απαγόρευσε και μια αντισυγκέντρωση η οποία απλώς προαναγγέλθηκε μόνο και μόνο για να απαγορευτεί η συγκέντρωση υπέρ της οικογένειας.

Βέβαια αυτό δεν έχει αντίστροφή ισχύ. Έτσι στη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση υπέρ των ομοφυλόφιλων  και ενώ είχε προαναγγελθεί αντισυγκέντρωση  διαμαρτυρίας εκεί δεν είχαν απαγορευτεί και οι δύο εκδηλώσεις παρά μόνο η δεύτερη.

Έτσι σύμφωνα  με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δύο δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων που είχαν εξαγγελθεί για αύριο, Σάββατο 6 Ιουλίου στο Παλαιό Φάληρο.

Οι συγκεντρώσεις είχαν καλεστεί από την ομάδα «El Hero», υπέρ της οικογένειας, και από μέλη κάποιων οργανώσεων με μακροσκελείς τίτλους όπως «Πρωτοβουλία αντιφασιστ(ρι)ών από τα νότια προάστια & αλληλέγγυα» και «Πρωτοβουλία ατόμων ενάντια στο family pride», κατά της πρώτης συγκέντρωσης.

Επιπλέον με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η διεξαγωγή κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με τις ανωτέρω συναθροίσεις από ώρα 12:00′ της 6-7-2024 έως 23:59′ της 6-7-2024 στο αστικό δίκτυο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους:

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού – Δημοσθένους – Ναζλίου – Κύπρου – Παμφυλίας – Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου – Ψαρών – Αγίας Σοφίας – Σωκράτους – Κωστή Παλαμά – Καλλικράτους – Κουντουριώτου – Ηπείρου – Αμαρτωλών – Λυκούργου – Αισχύλου – Πυθαγόρα – Εθελοντών – Πραξιτέλους – Πικροδάφνης – Λεωφ. Ποσειδώνος – Ιωάννου Φιξ – Λεωφ. Απόλλωνος – Μαρίνα Φλοίσβου – Πάρκο Φλοίσβου – Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης – Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού.

Όπως «τονίζεται» στη σχετική ανακοίνωση με «έμφαση»:

«Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, καθώς από τη ταυτόχρονη διεξαγωγή των ανωτέρω συναθροίσεων από ομάδες αντίπαλων θέσεων εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων, πεζών και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων της περιοχής.

Επιπλέον, οι οργανωτές των δύο ανωτέρω συναθροίσεων δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων».

Tο Family Pride αποτελεί μια συγκέντρωση που διοργανώνει η Ορθόδοξη Νεολαία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 
Top