Ο Β.Πούτιν προειδοποιεί στα ελληνικά....

Μήνυμα του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν προς τον ελληνικό λαό, το οποίο μάλιστα εκπέμπεται στα… ελληνικά (!), αναρτήθηκε από την ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα τόσο στην πλατφόρμα Χ όσο και στο Facebook γεγονός που δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης σε ότι αφορά την πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας στην Ουκρανία μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Ο Ρώσος πρόεδρος διαμηνύει στους Έλληνες τις «τραγικές συνέπειες» που θα είχε μια εμβάθυνση της στρατιωτικής εμπλοκής της Ελλάδας.

Το μήνυμα έχει ως εξής:

“Οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ, ειδικά στην Ευρώπη, ειδικά στις μικρές χώρες, πρέπει να γνωρίζουν με τι παίζουν.

Πρέπει να θυμούνται ότι συνήθως είναι κράτη με μικρή επικράτεια και πολύ πυκνό πληθυσμό.

Και αυτό είναι ένας παράγοντας που πρέπει να έχουν υπόψη τους πριν να μιλήσουν για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα και, φυσικά, το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά”.

Η δήλωση Β.Πούτιν αφορά την στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας στην Ουκρανία και την αποκάλυψη πως ουκρανικά F-16 θα επιχειρούν από τα αεροδρόμια της Ρουμανίας και της Πολωνίας.

Η Μόσχα γνωρίζοντας ότι η κατάσταση θα κλιμακωθεί – και θα αναγκαστεί να κτυπήσει τις βάσεις στις δύο αυτές χώρες – ζητά από την Ελλάδα να απέχει από τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Η δήλωση του Ρώσου προέδρου δείχνει προς την κατεύθυνση της χρήσης πυρηνικών όπλων…

Ρωσία: Τα αεροδρόμια του ΝΑΤΟ θα γίνουν νόμιμος στόχος!

Τα μαχητικά F-16 και τα αεροδρόμιά τους εκτός Ουκρανίας θα γίνουν νόμιμος στόχος για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε στο RIA Novosti ο Αντρέι Καρταπόλοφ, επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας.

Σύμφωνα με τον Γερουσιαστή, αυτό θα συμβεί εάν σε πολεμικές αποστολές λάβουν μέρος αεροσκάφη αμερικανικής κατασκευής. Η Μόσχα έχει ήδη προειδοποιήσει το ΝΑΤΟ γι αυτό το ενδεχόμενο

“Εάν τα αμερικανικά μαχητικά απογειωθούν από δυτικές βάσεις και προκαλέσουν ζημιές στη στρατιωτική και πολιτική υποδομή της Ρωσικής Ομοσπονδίας και επιστρέψουν στις βάσεις τους, τα αεροσκάφη και τα αεροδρόμια θα είναι νόμιμοι στόχοι για τα ρωσικά στρατεύματα” είπε ο Καρταπόλοφ.

Νωρίτερα, η επικεφαλής του ολλανδικού Υπουργείου άμυνας, Kaisa Ollongren, ενημέρωσε ότι η χώρα της επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα F-16 για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.

Η Ολλανδία σχεδιάζει να δώσει 24 μαχητικά στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του 2024.

πηγη

 
Top