Αναφορές για την ανάπτυξη του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας σε θέσεις μάχης καθώς και την εκτέλεση πλήγματος ακριβείας με πυραύλους «Iskander» στην περιοχή της Οδησσού έχουν αναδείξει την κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή.

Η ανάπτυξη πλοίων του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας σε θέσεις μάχης υποδηλώνει αυξημένη στρατιωτική ετοιμότητα και πιθανές προετοιμασίες για περαιτέρω στρατιωτικές ενέργειες ή επίδειξη ισχύος. Οι πύραυλοι «Iskander» είναι γνωστοί για την ακρίβεια και την καταστροφική τους δύναμη, καθιστώντας τους ένα ισχυρό εργαλείο σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, στόχος της επίθεσης ήταν η σιδηροδρομική γέφυρα στη Zatoka, η οποία μεταφέρει στρατιωτικές προμήθειες από τη Ρουμανία.

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε ξανά στοχευμένη πυραυλική επίθεση σε στόχο στην περιοχή της Οδησσού και η ουκρανική αεράμυνα δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα.

Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε από το επιχειρησιακό-τακτικό πυραυλικό σύστημα Iskander-M (OTRK) και, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές πληροφοριών της Ουκρανίας, ο πύραυλος έπληξε μια εγκατάσταση στην περιοχή της Οδησσού.

Αρχικά ειπώθηκε ότι ο στόχος ήταν ένα τοπικό αεροδρόμιο, αλλά αργότερα εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι μια εγκατάσταση στη Zatoka είχε χτυπηθεί. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν την επίθεση στην περιοχή Zatoka, αλλά δεν διευκρίνισαν τι ακριβώς χτυπήθηκε. Το Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών των Νοτίων Αμυντικών Δυνάμεων ανακοίνωσε ότι χτυπήθηκε μια συγκεκριμένη «εγκατάσταση αναψυχής», τονίζοντας ότι την ώρα του χτυπήματος «κανείς δεν ήταν εκεί».

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, στόχος της επίθεσης ήταν η σιδηροδρομική γέφυρα στη Zatoka, η οποία μεταφέρει στρατιωτικές προμήθειες από τη Ρουμανία.

 
Top