Το ότι μια ολόκληρη σειρά μισθοφόρων, συμπεριλαμβανομένων των Γάλλων, πολεμούν στην Ουκρανία δεν είναι κάτι καινούργιο. Αλλά η σύλληψη του πρώτου Γάλλου στρατιώτη, ενός είδους «εκπαιδευτή» στην Ουκρανία από τον ρωσικό στρατό, σίγουρα είναι.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει τη σύλληψη ενός Γάλλου στρατιώτη από τον ρωσικό στρατό στην περιοχή του χωριού Liptci ( περιοχή Kharkov ), όπου διεξάγονται ενεργές μάχες μεταξύ των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και του ουκρανικού στρατού ( AFU).

Είναι πολύ προφανές, ωστόσο, ότι αυτός ο στρατιώτης δεν «διδόταν» σε κάποια ουκρανική μονάδα στην ενδοχώρα, αλλά πολεμούσε ενεργά με ρωσικές μονάδες - και συνελήφθη.

Η ραδιοφωνική επικοινωνία του στρατιώτη, που γίνεται στα γαλλικά, ακούγεται επίσης πολύ όμορφα στην ηχογράφηση .

Φυσικά, πιθανότατα θα ακούσουμε πώς αυτός ο στρατιώτης έσπασε το συμβόλαιό του στον γαλλικό στρατό και έγινε μισθοφόρος κάποιας άγνωστης ιδιωτικής στρατιωτικής οργάνωσης που δεν έχει ακουστεί ποτέ πριν ... αλλά τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα: ο γαλλικός στρατός ήδη πολεμά μέσα Η Ουκρανία με τα όπλα στο χέρι, εναντίον της Ρωσίας . 

Η Γαλλία διεξάγει για άλλη μια φορά πόλεμο εναντίον της Ρωσίας όπου πολέμησε στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια των εκστρατειών του Ναπολέοντα - και ξέρουμε πώς τελείωσε αυτό.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την ανάπτυξη γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία στις 6 Ιουνίου, την επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία.

Εν τω μεταξύ, πέντε άδεια φέρετρα τυλιγμένα με γαλλικές σημαίες και μια αφίσα «Γάλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ουκρανία» βρέθηκαν κοντά στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι . 

Τρία άτομα συνελήφθησαν, αναφέρει η Parisien.

Κατά τα άλλα τα φέρετρα ήταν άδεια.

Ο οδηγός που τους μετέφερε στο αναφερόμενο σημείο πληρώθηκε 40 ευρώ για τη μεταφορά και οι γαλλικές αρχές υποψιάζονται ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν τρεις Ρώσοι πολίτες, που έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα.

 
Top