Συνελήφθη για διέγερση σε ανυπακοή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και απείθεια

Στον 34χρονο ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για διέγερση σε ανυπακοή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και απείθεια. Ο άντρας συνελήφθη επειδή καλούσε πολίτες για συγκέντρωση κατά του Europride.

Ο 34χρονος κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ενώ το δικαστήριο αναβλήθηκε για την επόμενη Δευτέρα και, μέχρι τότε, αποφασίστηκε να παραμείνει υπό κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος ημεδαπός, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, καλούσε τον κόσμο να συμμετέχει σε συγκέντρωση, για την οποία έχει εκδοθεί απόφαση απαγόρευσης από την Αστυνομία. Η σχετική συνέντευξη, εκτός από την ιστοσελίδα του εν λόγω ραδιοφώνου αναρτήθηκε και σε άλλους διαδικτυακούς ιστότοπους.

Το χρονικό

Το απόγευμα της Πέμπτης ο 34χρονος εντοπίστηκε έξω από την οικία του στην περιοχή της Σταυρούπολης και στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή και εισήλθε στο διαμέρισμά του, όπου συνελήφθη παρουσία δικαστικού λειτουργού. Η σύλληψη του έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή σε συνδυασμό με έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και για απείθεια.

 
Top