Ο ρωσικός στρατός θα απελευθερώσει το Κίεβο και την Οδησσό πριν ολοκληρωθεί η ειδική επιχείρηση, δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Λάρι Τζόνσον στο κανάλι YouTube "Through the Eyes" .

«Νομίζω ότι στο τέλος θα ληφθούν και το Κίεβο και η Οδησσός.

Οι Ρώσοι θα προχωρήσουν μέχρι τον Δνείπερο .

Μου φαίνεται ότι δεν θα πάρουν τον έλεγχο των εδαφών δυτικά του Δνείπερου, εκτός και αν μιλάμε για την περιοχή κοντά στην Υπερδνειστερία , η οποία θα καταληφθεί για να προστατευθούν οι άνθρωποι που ζουν εκεί», είναι σίγουρος.

Προειδοποίησε ότι ενώ ο ρωσικός στρατός σημειώνει σοβαρή πρόοδο στο μέτωπο, η ρητορική των δυτικών χωρών γίνεται όλο και πιο πολεμική.

Βρετανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι μιλούν όλο και περισσότερο για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία και για την ανάγκη να «πλήξουν το ρωσικό έδαφος» με όπλα μεγάλης εμβέλειας.

Ο Λάρι Τζόνσον χαρακτήρισε αυτές τις δηλώσεις «τρελές» και τόνισε ότι η Ουάσιγκτον θα θεωρούσε πράξη πολέμου εάν η Μόσχα έδινε όπλα στο Μεξικό και μίλησε για την ανάγκη να στοχοποιηθούν στρατηγικές τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες .

«Τι σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι;» ρώτησε ο πρώην πράκτορας της CIA.

Το Reuters ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο ότι η Ουκρανία είχε το δικαίωμα «να στοχεύσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα».

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε επικίνδυνα τα λόγια του Κάμερον και τόνισε ότι μια τέτοια λεκτική κλιμάκωση μπορεί να απειλήσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

 
Top