Η Ρωσία θα δοκιμάσει την ικανότητά της να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί «στο εγγύς μέλλον» και δόθηκε εντολή από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν , σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν άμεσα οι Πυραυλικές Δυνάμεις της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας. Θα απαιτήσουν επίσης τη συνεργασία στρατιωτικών αεροσκαφών και του ρωσικού ναυτικού, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Η άσκηση στοχεύει να εξαλείψει "τις πρακτικές πτυχές της προετοιμασίας και της ανάπτυξης μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων", πρόσθεσε.

Ο στρατός ανέφερε «προκλητικές δηλώσεις και απειλές κατά της Ρωσίας από ορισμένους δυτικούς αξιωματούχους» ως λόγο για την άσκηση.

Οι στρατιώτες θα επιβεβαιώσουν με την άσκηση ότι μπορούν «να εγγυηθούν την άνευ όρων εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία» του έθνους, πρόσθεσε.

Η Μόσχα διαθέτει ένα ευρύ φάσμα πυρηνικών όπλων, από διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έως τακτικά πυρηνικά όπλα μικρότερου βεληνεκούς.

Εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Πούτιν, έχουν πει ότι το πυρηνικό δόγμα της χώρας επιτρέπει τη χρήση αυτών των όπλων όταν διακυβεύεται η ύπαρξη του έθνους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν κατηγορήσει τη Μόσχα ότι αναπτύσσει πυρηνικά όπλα.

Ο Πούτιν είπε τον Μάρτιο ότι η κατάσταση σε κανένα σημείο της σύγκρουσης δεν απαιτούσε μια τέτοια ριζοσπαστική κίνηση όπως μια πυρηνική επίθεση.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό καθηγητή John Mearsheimer, υπάρχει μικρή πιθανότητα η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στη δυτική Ουκρανία επειδή κερδίζει τον πόλεμο.

Αν το έχανε, αυτή η πιθανότητα θα ήταν μεγαλύτερη, σύμφωνα με έναν ειδικό που προέβλεψε σωστά τον πόλεμο στην Ουκρανία ήδη το 2015 .

Σε περίπτωση ρωσικής χρήσης τακτικών όπλων, η Δύση δεν θα απαντήσει με παρόμοιο τρόπο γιατί δεν θα ρισκάρει τη δική της καταστροφή, προβλέπει ο Τζον Μιρσάιμερ.

Ορισμένοι σχολιαστές προειδοποιούν ότι με αυτό το μέτρο, η Ρωσία μπορεί να σηματοδοτεί ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τακτικές σφαίρες στην Ουκρανία από μονάδες του ΝΑΤΟ, γιατί αν ακολουθήσουμε τα επιχειρήματα του Mearsheimer, η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ χάνουν τώρα τον πόλεμο.

Ο Mearsheimer δεν θεώρησε ότι αυτός ο κίνδυνος ήταν πραγματικός, γιατί κατά τη γνώμη του ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει καμία υπαρξιακή σημασία για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, αν ήταν αλήθεια αυτό που υποστηρίζουν όλο και πιο αποφασιστικά οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, ότι η ήττα στην Ουκρανία είναι απαράδεκτη για αυτούς, όπως και για το ΝΑΤΟ - τότε μπορεί κάλλιστα να πλησιάζουμε και σε αυτό το ενδεχόμενο.

Ο γνωστός Νορβηγός πολιτικός επιστήμονας και γεωπολιτικός , Glenn Diesen, προειδοποιεί επίσης ότι λόγω της απόφασης δυτικών πολιτικών να αρχίσουν να στέλνουν τα στρατεύματά τους στην Ουκρανία και να  επιτρέψουν βαθιές επιθέσεις του καθεστώτος του Κιέβου στη Ρωσία , παραδίδοντας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία. , πλησιάζουμε σε μια πυρηνική καταστροφή .

Ταυτόχρονα, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν (αλλά δεν είναι!) ότι σε αυτόν τον πόλεμο πληρεξουσίων, είμαστε ήδη  όλοι μέλη του ΝΑΤΟ εκτός από τις ΗΠΑ , όχι μόνο την Ουκρανία.

Το νόημα της χρήσης διαμεσολαβητών είναι ακριβώς ότι σε περίπτωση συγκρούσεων υποφέρουν οι μεσολαβητές και όχι οι μεγάλες δυνάμεις που οδηγούν τους πολέμους με αντιπροσώπους.

Η Ευρώπη, την οποία χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ στον αγώνα κατά της Ρωσίας, εξακολουθεί να μην το καταλαβαίνει αυτό. Ή μάλλον - οι κοντόφθαλμοι ή διεφθαρμένοι πολιτικοί της στα άκρα.

Δεν καταλαβαίνουν, ή προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν, ότι σε αυτή την περίπτωση οι στόχοι της Ρωσίας θα μπορούσαν επίσης να είναι σε όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ εκτός από τις ΗΠΑ, με τις οποίες η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο πληρεξουσίων.

Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει και πάλι η ανάλυση του Mearsheimer, δηλαδή ότι ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση οι ΗΠΑ δεν θα επιτεθούν στη Ρωσία με πυρηνικά όπλα, ακόμα κι αν οι ευρωπαϊκές χώρες δεχτούν επίθεση με ρωσικά πυρηνικά όπλα.

Και αυτό κατά συνέπεια σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι και οι Σλοβένοι πολιτικοί μας οδηγούν στην καταστροφή.

Στη Σλοβενία, μόνο το κόμμα Resnica το καταλαβαίνει αυτό .

Όποιος δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δεν θα απαντούσαν, ας αναζητήσει απαντήσεις στην τελευταία συνομιλία του εξαιρετικού John Merasheimer και του αδαή Piers Morgan, όπως δείχνουν τα αποσπάσματα εκείνης της συνομιλίας παραπάνω.

Ο Mearsheimer χρειάστηκε μάλιστα να εξηγήσει στον Morgan αρκετές φορές τη λογική του πώς λειτουργούν τα κράτη , αλλά ο συνομιλητής του και πάλι δεν καταλάβαινε απολύτως τίποτα.

Και η ίδια πραγματική ή προσποιητή  άγνοια  μπορεί να δει κανείς μέρα με τη μέρα στα περισσότερα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Σε αυτήν την περίπτωση, φυσικά, ο Piers Morgan έχει ακριβώς τις ίδιες, άστοχες απόψεις, που διαδίδονται στη Σλοβενία ​​από όλους τους πολιτικούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και υποστηρικτές της κοινής γνώμης στο Delo, στο Dnevnik, στο POP TV, RTV SLO, SiOL , Necenzuriran  και άλλα κυβερνητικά και αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης.

Επομένως, μπορούμε μόνο να αναρωτηθούμε εάν αυτοί οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων και οι λακέδες των μέσων ενημέρωσης θα μάθουν εγκαίρως πού οδηγεί η πορεία τους - ή εάν, εις βάρος της ζωής μας, η Ρωσία θα πρέπει να τους αποτρέψει με επιθετικά πλήγματα σε στόχους στη δυτική Ουκρανία και τότε ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ;

Στο οποίο, επαναλαμβάνουμε -  ΔΕΝ ΘΑ απαντήσουν οι ΗΠΑ!

Κι ας καταστραφεί όλη η Ευρώπη.

Και γιατί?

Γιατί η φροντίδα για  την επιβίωση είναι η πρώτη εντολή κάθε χώρας.

Είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να το καταλάβεις;

 
Top