Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ότι η χώρα του δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία ή τον ρωσικό λαό.

 "Δεν είμαστε σε ανοικτό πόλεμο με τη Ρωσία ή τον ρωσικό λαό," δήλωσε ο Γάλλος ηγέτης. Λίγο πριν από αυτό, ο Γάλλος πρέσβης στη Μόσχα, Pierre Levy, προσκλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, άκουσε τη ρωσική θέση σχετικά με "την καταστροφική και προκλητική γραμμή του Παρισιού που οδηγεί στην περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου." Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε τη δήλωση του Μακρόν.

Στο κανάλι της στο Telegram αναρωτήθηκε ποια είναι η (ψυχική) κατάσταση του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος λέει ότι η Γαλλία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία και πριν από αυτό ζήτησε να σταλούν στρατεύματα του δυτικού ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

"Τότε σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο Γάλλος πρόεδρος, όταν κάνει τέτοιες αντιφατικές δηλώσεις και κάνει τόσο επιθετικά βήματα," έγραψε η Ζαχάροβα.

 
Top