Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την πιθανότητα πυρηνικού πολέμου με τη Ρωσία ή την Κίνα


Ο επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, Ναύαρχος Charles Richard ανακοίνωσε την πιθανότητα πυρηνικού πολέμου με τη Ρωσία ή την Κίνα. Έγραψε γι ‘αυτό σε ένα άρθρο για το τεύχος Φεβρουαρίου της επίσημης έκδοσης του Ναυτικού Ινστιτούτου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Richard σημειώνει ότι μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, το Πεντάγωνο δεν χρειάστηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης με πυρηνική δύναμη, αλλά τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει.

«Υπάρχει πραγματική πιθανότητα μια περιφερειακή κρίση με τη Ρωσία ή την Κίνα να μετατραπεί γρήγορα σε σύγκρουση με τη χρήση πυρηνικών όπλων, εάν, κατά τη γνώμη τους, σε περίπτωση ήττας με τη χρήση συμβατικών όπλων, υπάρχει απειλή για το πολιτικό σύστημα ή το κράτος “, είπε ο Richard.

Σύμφωνα με τον Ναύαρχο, ο αποκλεισμός της πιθανότητας χρήσης πυρηνικών όπλων από τους πιθανούς αντιπάλους της Ουάσινγκτον είναι λάθος.

Σύμφωνα με τον Richard, ενώ το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επικεντρώθηκε στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, η Ρωσία και η Κίνα φέρεται να άρχισαν να ακολουθούν επιθετικές πολιτικές, αμφισβητώντας τους διεθνείς κανόνες με τη βία, άνευ προηγουμένου από το αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου. Τέτοιες ενέργειες, σύμφωνα με τον Αμερικανό Ναύαρχο, δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από την Ουάσιγκτον.

“Πρέπει να αγωνιστούμε δυναμικά για να συγκρατήσουμε την επιθετικότητά τους. Παραιτούμενοι στις πρωτοβουλίες τους, διακινδυνεύουμε να ενισχύσουμε τις αντιλήψεις τους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απρόθυμες ή είναι ανίκανες να ανταποκριθούν, κάτι που θα μπορούσε να τους προκαλέσει περαιτέρω.” – γράφει ο Richard.

Επιπλέον, σημείωσε την “απογοητευτική” ανάπτυξη των στρατηγικών δυνατοτήτων της Κίνας και της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, ο Richard περιέγραψε λεπτομερώς τον εκσυγχρονισμό των Ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων και την ανάπτυξη νέων όπλων από τη Μόσχα.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts