Ναγκόρνο Καραμπάχ: Στο «μέτωπο» η Πρώτη Κυρία της Αρμενίας

 
Θα λάβει στρατιωτική εκπαίδευση με άλλες γυναίκες

Από στρατιωτική εκπαίδευση θα περάσει η σύζυγος του πρωθυπουργού της Αρμενίας Νίκολ Πασινιάν, Άννα Χακομπιάν, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνέχεια στις επιχειρήσεις που βρίσκονται σ’ εξέλιξη στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) και τις σφοδρές συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Αρμενίας η απαστράπτουσα σύζυγος του πρωθυπουργού θα εκπαιδευτεί, μαζί με ακόμη 13 γυναίκες, σ’ ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης για 45 μέρες. Οι γυναίκες που θα επιλεγούν για να λάβουν μέρος στην εκπαίδευση, θα είναι ηλικίας 18 ως 27 ετών.






«Από αύριο, μια ομάδα 13 γυναικών, συμπεριλαμβανομένης και εμού, θα ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις. Σε λίγες μέρες θα πάμε να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας. Δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε ούτε την Πατρίδα ούτε την τιμή μας στον εχθρό» είχε γράψει η Χακομπιάν σε σελίδα της στα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας ενθουσιασμό και εύσημα στη χώρα. Στις αρχές Οκτωβρίου έγινε γνωστό ότι και γιος του πρωθυπουργού, ο Άσοτ Πασινιάν κατατάχθηκε ως εθελοντής στον αρμενικό στρατό, λαμβάνοντας μέρος στις επιχειρήσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Πετυχημένη δημοσιογράφος με πλούσιο κοινωνικό έργο

Η 42χρονη Άννα Χακομπιάν είναι σύζυγος του σημερινού πρωθυπουργού της Αρμενίας, Νικόλ Πατσινάν, με το έργο της ως «Πρώτης Κυρίας» να επικεντρώνεται έως σήμερα στη βελτίωση της κατάστασης των καρκινοπαθών παιδιών της Αρμενίας, στοχεύοντας στην ανάπτυξη της παιδιατρικής ογκολογίας και αιματολογίας στη χώρα.

Απόφοιτος του Κρατικού Πανεπιστημίου του Ερεβάν, εργάστηκε για ως δημοσιογράφος και σήμερα είναι αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Armenian Times», που θεωρείται η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία στη χώρα.

Η Χακόμπιαν έπαιξε ενεργό ρόλο στις λαϊκές αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις του 2018, που οδήγησαν στην εκλογή του συζύγου της Νικολ Πασινιάν στη θέση του πρωθυπουργού της χώρας.

Το 2018, μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από το περιοδικό Woman's World American, την ανέδειξε ως την «πιο όμορφη πρώτη κυρία» της χρονιάς.




Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts