ΩΡΑΙΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ! ! Ο,τι δεν μπορούμε να πούμε και να κάνουμε εμείς στους Τούρκους το έκανε η Δανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕΓράφει ο Ηλίας Βλαχογιάννης

Η Δανία ξεφτίλισε τον Ερντογαν όπως του αξίζει.Ο,τι δεν μπορούμε να πούμε και να κάνουμε εμείς στους Τούρκους το έκανε η Δανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Η Δανία τα είπε “έξω απ΄ τα δόντια” στους Τούρκους, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ:
Ο Δανός Υπουργός Εξωτερικών εξαπέλυσε εξαιρετικά σκληρή επίθεση εναντίον της Τουρκίας, την οποία χαρακτήρισε “εγκληματικό κράτος”, και ονόμασε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “εγκληματία πολέμου”.

Επίσης, ζήτησε “η Τουρκία να εγκαταλείψει αμέσως το έδαφος Συρίας και το Αφρίν,επειδή δεν σέβεται το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο και κάνει ό, τι κάνει ο τουρκικός στρατός”.
Ο εκπρόσωπος της Τουρκίας απάντησε ότι η χώρα του θα μπορούσε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Δανία, για να λάβει την άμεση απάντηση, από τον Δανό Υπ. Εξωτερικών:
“Φιλοξενούμε δύο εκατομμύρια τριάντα χιλιάδες Τούρκους στη Δανία και τους αντιμετωπίζουμε ανθρωπιστικά, σαν Δανούς πολίτες. Εάν θέλετε να διακόψετε τη διπλωματική σχέση και όλες τις σχέσεις με τη Δανία, μπορείτε να τους αποσύρετε από τη Δανία. Όλοι αυτοί εργάζονται, έχουν οικογένειες και εμείς σεβόμαστε πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Στη Δανία, η κυβέρνηση πληρώνει δωρεάν γιατρούς, σχολεία και εκπαίδευση. Είμαστε ένα πολιτισμένο κράτος και όχι ένα εγκληματικό κράτος όπως η Τουρκία, που εκπροσωπείτε”.
Τότε ο εκπρόσωπος της Τουρκίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας φώναξε και προσέβαλε τη Δανία, στην τουρκική γλώσσα.
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας ανακοίνωσε την αναστολή της Συνόδου και της συνάντησης, για διαβούλευση 30 λεπτών. 

Στη συνέχεια επέστρεψε στην αίθουσα, αλλά ο εκπρόσωπος της Δανίας ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει άλλο στη συνάντηση επειδή δεν θέλει να συναντήσει “έναν εκπρόσωπο των τεράτων που σκοτώνουν αθώους ανθρώπους, παιδιά, γυναίκες και άντρες”.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts