Κορωνοϊός - Ισπανία: Εκατοντάδες στους δρόμους της Μαδρίτης ενάντια στη χρήση μάσκας

Φωνάζοντας «Ελευθερία!», εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στη Μαδρίτη για να διαμαρτυρηθούν για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και τους περιορισμούς που επιβάλλονται στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Το πλήθος, που ανταποκρίθηκε έπειτα από κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώθηκε κάτω από την τεράστια σημαία της Ισπανίας που δεσπόζει στην πλατεία Colon, στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ, όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως:

«Ο ιός δεν υπάρχει», «Η μάσκα σκοτώνει» ή «Δεν φοβόμαστε».

Η Πιλάρ Μάρτιν, μια νοικοκυρά ηλικίας 58 ετών από τη Σαραγόσα (βορειοανατολικά), είπε ότι πήγε να διαδηλώσει στη Μαδρίτη, διότι πιστεύει πως οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο υπερβάλλουν στους αριθμούς των ανθρώπων που νόσησαν με Covid-19, προκειμένου να περιορίσουν τις δημόσιες ελευθερίες.

«Μας αναγκάζουν να φορέσουμε τις μάσκες, θέλουν να μας βάλουν σε καραντίνα. Πρόκειται για ψέματα», υποστήριξε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πολλοί διαδηλωτές δεν φορούσαν μάσκες, παρά το γεγονός ότι η χρήση της είναι υποχρεωτική δημοσίως στην Ισπανία.

Ανάλογη «κινητοποίηση» πραγματοποιήθηκε και στις Βρυξέλλες, με περίπου 200 άτομα να διαμαρτύρονται για τα μέτρα που έχουν λάβει οι αρχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με ορισμένους από αυτούς να κατηγορούν την κυβέρνηση και τους ειδικούς ότι έχουν «πουληθεί» στις φαρμακοβιομηχανίες.

«Κορωνοτσίρκο» και «Δικό μου σώμα, δική μου επιλογή», έγραφαν κάποια από τα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι. Η οργή του πλήθους στρεφόταν εναντίον της χρήσης μάσκας, των εμβολίων, του Μπιλ Γκέιτς αλλά και του δικτύου 5G.

«Δεν θα υπαγορεύσουν τους κανόνες στη χώρα μας οι λοιμωξιολόγοι και οι γιατροί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας διαδηλωτής, ο Μισέλ, που αρνήθηκε να δώσει το επώνυμό του. «Μας περνάνε για παιδιά», πρόσθεσε.
πηγη

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts