Το Ιράν εκτέλεσε τον πράκτορα της CIA και της Mossad που εμπλέκεται στην δολοφονία Σολεϊμανί

Ο Mahmous Mousavi Majd, ένας Ιρανός πολίτης που καταδικάστηκε για κατασκοπεία για τη CIA και τη Mossad, εκτελέστηκε νωρίς τη Δευτέρα. Αυτό ανακοινώθηκε από τον Mizan Online, το πρακτορείο ειδήσεων του δικαστικού σώματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Ο εκπρόσωπος του δικαστικού τμήματος Gholam-Hossein Esmaeili είχε εκδώσει τη θανατική ποινή στις 9 Ιουνίου. Σύμφωνα με τη δικαστική έρευνα, ο Majd είχε επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και των Σιωνιστών και τους είχε ενημερώσει σχετικά με διάφορα άτομα και οργανισμούς στο Ιράν.

Η ανακοίνωση περιελάμβανε επίσης λεπτομέρειες σχετικά με το πρόσωπο του Mahmoud Mousavi Majd. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκτελεσμένος κατάσκοπος έζησε στη Συρία για αρκετά χρόνια, λόγω των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του πατέρα του εκεί. Μιλώντας άπταιστα αραβικά και αγγλικά, ο Majd εργάστηκε ως μεταφραστής στη Συρία μέχρι την έναρξη του Συριακού Εμφυλίου Πολέμου το 2011. Τελικά, καθιέρωσε επαφή με έναν αξιωματικό κατασκοπείας της CIA, παρέχοντας πληροφορίες σε ξένες δυνάμεις με αντάλλαγμα χρήματα.

Σύμφωνα με την έκθεση του Mizan Online, ο Mahmoud Mousavi Majd κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία στον υπολοχαγό στρατηγό Qassem Soleimani, τον αρχηγό της δύναμης Quds του Σώματος των Ισλαμικών Επαναστατικών Φρουρών, ο οποίος σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ στη Βαγδάτη τον Ιανουάριο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Agnes Callamard, ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για εξωδικαστικές, περιληπτικές ή αυθαίρετες εκτελέσεις, χαρακτήρισε τη δολοφονία των Qassem Soleimani, Abu Mahdi al-Muhandis και πολλών άλλων ανθρώπων από την επίθεση των ΗΠΑ στις 3 Ιανουαρίου, «παράνομη» και «παραβίαση κάθε αρχής που διέπει όχι μόνο το διεθνές δίκαιο, αλλά διέπει τις διεθνείς σχέσεις. “

«Αν ένας αξιωματούχος από τη λεγόμενη« δημοκρατική» δυτική χώρα είχε στοχευτεί με τέτοιο τρόπο, αυτή η χώρα θα θεωρούσε την επίθεση ως πράξη επιθετικότητας και ως δήλωση πολέμου», κατέληξε η Callamard.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts