Αγγλία: Οι Μουσουλμάνοι αστυνομικοί θέλουν να απαγορευθούν οι λέξεις “Ισλαμική” και “Τζιχάντ” για την περιγραφή τρομοκρατικών επιθέσεων


Τις φράσεις “Ισλαμική τρομοκρατία” και “τζιχάντ” θέλουν να κάνουν παρελθόν από τα δελτία τύπου της αστυνομίας της Αγγλίας οι μουσουλμάνοι αστυνομικοί, και να αντικατασταθούν από άλλες περισσότερο πολιτικά ορθές.

Ένας οργανισμός Μουσουλμάνων Αστυνομικών Υπαλλήλων, κατηγορεί τους αξιωματικούς του Σώματος πως χρησιμοποιώντας τους όρους “Ισλαμική” και “τζιχάντ” για να περιγράψουν τις τρομοκρατικές ενέργειες, δημιουργούν αρνητικές προκαταλήψεις και διαιωνίζουν “τα στερεότυπα, τις διακρίσεις αλλά και την ισλαμοφοβία”.

Ο Ρίζβαν Μουστάφα, πρώην αστυνομικός των Γουεστ Μίντλαντς που πλέον εργάζεται σαν ομιλητής στο Πανεπιστήμιο του Χάντερσφιλντ, συνέταξε μια έκθεση σύμφωνα με την οποία οι μουσουλμάνοι της αντιτρομοκρατικής “δεν αισθάνονται άνετα” να ακούν να χρησιμοποιούνται αρνητικά οι όροι “Ισλαμική” και “Τζιχάντ” γιατί προσδίδουν στην πίστη τους βία.

Σύμφωνα με τους Times, ανάμεσα στις προτεινόμενες εναλλακτικές ορολογίες είναι η «τρομοκρατία στο όνομα της πίστης» και «τρομοκράτης που καπηλεύτηκε θρησκευτικά κίνητρα».

Κλασικό παράδειγμα τρομοκράτου που καπηλεύτηκε θρησκευτικά κίνητρα

Το ίδρυμα αντι-εξτρεμιστικών μελετών Quilliam από τη μεριά του, υποστηρίζει πως τέτοιου είδους αλλαγές στις διατυπώσεις κάνουν την αστυνομία λιγότερο αξιόπιστη και περισσότερο της πλάκας, στα μάτια του κόσμου.

«Ο κόσμος δεν αρέσκεται να νιώθει πως του λένε μισές αλήθειες. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ισλαμική τρομοκρατία.»

Συγκλονισμένη ακόμα η κοινή γνώμη στο Λονδίνο από το περιστατικό τρομοκρατίας στο όνομα της πίστης στο Γουέστμινστερ του 2017

Το θέμα έχει φτάσει στα ανώτερα κλιμάκια της αστυνομίας με τον Αρχηγό Νικ Άνταμς να δηλώνει ανήσυχος που “η ορολογία συνεισφέρει στο στιγματισμό των αθώων Μουσουλμάνων του Ηνωμένου Βασιλείου” και συμπλήρωσε πως «Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε κάποια αλλαγή στην ορολογία που χρησιμοποιούμε αν και κάθε πρόταση είναι ευπροσδεκτη».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts