Στην Ελλάδα μόνο λίγοι γενναίοι Παπάδες που τιμούν τα ράσα τους αντιστάθηκαν στην χούντα της παγκοσμιοποίησης

Κοσμοσυρροή στην λειτουργία μοναστηριού στο Μαυροβούνιο και συγκεκριμένα στην Μποντγκόριτσα και στην συνέχεια λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, παραβιάζοντας την απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την σύλληψη του Επισκόπου Ιωαννίκιου, καθώς και του Μητροπολίτου Αμφιλόχιου και επτά Ιερέων, που κρατήθηκαν φυλακισμένοι από την αστυνομία για τρεις ολόκληρες ημέρες.

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία  και συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Ειρηναίος κάλεσε τις αρχές της χώρας να αποφυλακίσουν τους Ιερείς και ήλθε σε ευθεία αντιπαράθεση με την πολιτική ηγεσία. Μετά την σύλληψη των Ιερωμένων το πλήθος φώναζε συνθήματα υπέρ τους και πολιόρκησε το αστυνομικό τμήμα.

Μεγάλες πορείες και συγκεντρώσεις είχαμε και στην Γερμανία όπου έχει προκληθεί αναταραχή στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας της Γερμανίας κατόπιν της δημοσίευσης κοινής επιστολής Επισκόπων, την οποία υπογράφει και ο Καρδηνάλιος Γκέρχαρντ Μίλλερ, επιστολή η οποία αμφισβητεί την σοβαρότητα της πανδημίας και χαρακτηρίζει τα μέτρα για τον κορωνοϊό που έλαβε τόσο η κυβέρνηση στην Γερμανία, όσο και κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο σαν “πρελούδιο” στην εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας δικτατορίας!
πηγη
 
Top