Ερωτηματικά προκαλεί ανακοίνωση της «Αιρετής Μουφτείας Κομοτηνής», που ζητά χρήματα από Έλληνες Μουσουλμάνους πολίτες στη Θράκη για την οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας, την ώρα που ο κορονοϊός επελαύνει στη χώρα μας. «Ως θρησκευτικοί λειτουργοί νομών Ροδόπης και Έβρου, με τη σκέψη πως πρέπει να βοηθήσουμε την πατρίδα μας Ελλάδα και την μητέρα πατρίδα μας Τουρκία, αρχίσαμε μεταξύ μας να συγκεντρώνουμε υλική βοήθεια. Αλλά, επειδή υπάρχουν ομογενείς μας, που θέλουν να συμβάλλουν στην καμπάνια, αποφασίσαμε να την διευρύνουμε», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην τουρκική γλώσσα και διακινείται μέσω κοινωνικών δικτύων.

Και καταλήγει: «Έτσι, οι ομογενείς μας που με αυτή την αφορμή επιθυμούν να βοηθήσουν, διαμέσου των θρησκευτικών λειτουργών των δήμων και χωριών μπορούν να μεταφέρουν την βοήθεια τους σε εμάς». Η ανακοίνωση φέρει την υπογραφή δύο φορέων: της Αιρετής Μουφτείας Κομοτηνής και του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης.

Ο τόνος των δηλώσεων παραπέμπει σε αυτές που είχαν γίνει πριν από λίγο καιρό, από μειονοτικό δήμαρχο της περιοχής, για τις οποίες έσπευσε να δηλώσει ότι παραποιήθηκαν. Συγκεκριμένα, φέρεται να είχε δηλώσει ότι «η καινούρια αποστολή του Δήμου Ιάσμου είναι να αγκαλιάσει τη μητέρα πατρίδα», ενώ είχε κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα στη Θράκη», δηλώνοντας πιστός στον «τουρκισμό του».

 
Top