Ξανά στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας συγκεντρώθηκαν Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας τεσσάρων οδοφραγμάτων, λόγω του κορωνοϊού, βλέποντας πολιτικά κίνητρα, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.


Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τόσο τον περασμένο Σάββατο όσο και πριν εννέα μέρες όπoυ Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι, μέλη της Unite Cyprus Now, συγκεντρώθηκαν και πάλι για να διαμαρτυρηθούν.
Στο σημείο είναι κατά πολύ αυξημένα τα μέτρα που λαμβάνουν οι Αρχές, αφού στήθηκαν ακόμη περισσότερα κιγκλιδώματα, σε σχέση με το περασμένο Σάββατο. Επίσης αυξημένα είναι κατά πολύ τα μέτρα που έλαβαν και τα Ηνωμένα Έθνη οι οποίοι δεν επιτρέπουν στους Τουρκοκύπριους διαδηλωτές να εισέλθουν στη Νεκρή Ζώνη.


Οι Τουρκοκύπριοι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία επίσης έχουν αυξημένη παρουσία, και να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονται τα μέλη της Κυπριακής Αστυνομίας χωρίς όμως να τα καταφέρουν. 



reporter.com

 
Top