Σόρος «καρφώνει» Τσίπρα: Πρόδωσε την Μακεδονία με αντάλλαγμα την πολιτική του επιβίωση

Έκθεση περί της επόμενης μέρας από την «Συμφωνία των Πρεσπών» εξέδωσε το ίδρυμα του γνωστού πλουτοκράτη George Soros και σε αυτήν ουσιαστικά «καρφώνει» τον Τσίπρα για μία συμφωνία που ήταν επωφελής μονάχα για τον ίδιο και το απόκομμά του.

Όπως αναφέρει σχετικά η έκθεση, η προδοσία της Μακεδονίας μας ήταν σε πλήρη αντίθεση με την βούληση του Ελληνικού Λαού. «Είναι ξεκάθαρο από τις δημοσκοπήσεις ότι η πλειοψηφία σε όλη τη χώρα είναι αντίθετη με τον συμβιβασμό», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει λέγοντας ότι «ο αρχικός κορμός του Σύριζα (αυτό που αποκαλείται Σύριζα του 3%) θα δεχόταν κάθε διευθέτηση της διένεξης».

Παρότι, όμως, η συμφωνία ήταν σε πλήρη αντίθεση με την βούληση του Ελληνικού Λαού, η έκθεση σημειώνει πως είχε δύο σημαντικά οφέλη, που δεν αφορούν τον Λαό ή τη χώρα, αλλά τον Τσίπρα και το Σύριζα.


Γράφει σχετικά η έκθεση, σχετικά με το πρώτο κέρδος του Σύριζα: «Ο Σύριζα πέτυχε να τονώσει την εικόνα του ανάμεσα σε ξένους εταίρους κλειδιά, από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί επωφελές για να βελτιώσει το διεθνές πολιτικό κλίμα που περιβάλλει τις αποφάσεις σχετικά με την οικονομική ατζέντα».

Κοινώς, ο Σόρος επιβεβαιώνει πως ο Τσίπρας πρόδωσε την Μακεδονία με αντάλλαγμα τα «αργύρια» των δημοσιονομικών, δηλαδή να του επιτρέψουν οι ξένοι να αναπτύξει ένα αφήγημα για τις εκλογές, το οποίο θα γκρεμιστεί αμέσως μετά.

Και συνεχίζει: «Το δεύτερο κέρδος για τον Σύριζα αφορά την εσωτερική πολιτική σκηνή. Αυτό έχει μακροχρόνια προοπτική και είναι συνδεδεμένο με τον στόχο του Σύριζα να κυριαρχεί στην Κεντροαριστερά για πολλά χρόνια».

Στην συνέχεια, η έκθεση του Open Society Foundation, αναλύει την πολιτική κατάσταση στο μέλλον, «βλέπει» πεντακομματική βουλή με ένα δίπολο ΝΔ – Σύριζα, το οποίο – όπως σημειώνεται από τους εγχώριους αρθρογράφους – θα σπάει ο «τρίτος πόλος», δηλαδή η Χρυσή Αυγή των Ελλήνων, η μόνη πολιτική δύναμη που αντιμάχεται την προδοσία.

Κώστας Αλεξανδράκης
πηγη
 
Top