Στρατιώτες οι οποίοι κάνουν απολυμάνσεις ενάντια στον νέο ιό στην Ισπανία, βρήκαν εγκαταλελειμένους ηλικιωμένους σε γηροκομείο. Αναφέρεται πως κάποιοι εξ αυτών πέθαναν στα κρεβάτια τους.

Στην Ισπανία που είναι η χώρα η οποία μετά από την Ιταλία, χτυπήθηκε πολύ από το νέο ιό, ο στρατός σε περισσότερα από ένα γηροκομεία βρήκε εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους. Η υπουργός Αμύνης της Ισπανίας Μαργαρίτα Ρομπλες, δήλωσε πως βρέθηκαν άτομα τα οποία είχαν πεθάνει στα κρεβάτια τους.

Στην Ισπανία όπου 2182 άτομα πέθαναν από την επιδημία, οι στρατιώτες ανέλαβαν να απολυμάνουν τα γηροκομεία. Η υπουργός Ρομπλες δήλωσε πως “Ο στρατός κατά τις επισκέψεις του σε κάποια γηροκομεία, βρήκε άτομα πλήρως εγκαταλελειμμένα, κάποια εκ των οποίων είχαν πεθάνει στα κρεβάτια τους”. Η εισαγγελία άρχισε έρευνα για τα άτομα τα οποία μετά από την εκδήλωση της επιδημίας, εγκατέλειψαν τις δουλειές τους στα γηροκομεία.

Οι άνθρωποι που πέθαναν στα κρεβάτια τους καθώς δεν είναι γνωστό αν πέθαναν από τον νέο ιό ή όχι, θα παραμείνουν έτσι επί 24 ώρες, διότι είναι ανάγκη να θαφτούν από άτομα ντυμένα με προστατευτικά ρούχα.

Στην Μαδρίτη ανακοινώθηκε πως επειδή ο δήμος δεν διαθέτει επαρκή εξοπλισμό για τις ταφές δεν θα παραλαμβάνει αυτούς που πεθαίνουν από τον COVID-19, αλλά προσωρινά θα χρησιμοποιείται ως νεκροτομείο το παγοδρόμιο της πόλης.

 
Top