Η Τουρκία επιβεβαίωσε στις 19 Μαρτίου τρίτο θάνατο που σχετίζεται με τον κορονοϊό, έναν 80χρονο Τούρκο στρατηγό εν αποστρατεία. Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε στις 19 Μαρτίου, ότι ο Aytaç Yalman, πρώην διοικητής των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων, πέθανε από τον κορονοϊό. Υπήρχαν επί ημέρες μέρες οι εικασίες για τον ιατρικό λόγο που οδήγησε στον θάνατό του.

Ο υπουργός Υγείας Fahrettin Koca επιβεβαίωσε επίσης ότι ο στρατηγός ε.α. πέθανε από τον κορονοϊό, ενημερώνοντας το Κοινοβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το πρόβλημα. Είπε ότι ο αριθμός των νεκρών από έχει αυξηθεί στους τρεις. Έδωσε επίσης συλλυπητήρια στην οικογένεια του Yalman.

Το αρχικό τεστ για τον Covid-19 ήταν αρνητικό για τον Yalman, δήλωσε ο υπουργός, αλλά περεταίρω ιατρικός έλεγχος στη συνέχεια έδειξε ότι είχε μολυνθεί από τον ιό, καθώς και η σύζυγός του και μερικούς άλλους που ήταν σε επαφή με τον ασθενή. Το νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης ενημέρωσε ότι η σύζυγος του στρατηγού υποβάλλονται σε θεραπεία για τον COVID-19.


Ο εκλιπών στρατηγός είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο του Σχεδίου “Βαριά” (Balyoz) τη συνωμοσία για την εκδήλωση πραξικοπήματος που κατέληξε στρατηγοί των Τούρκων να κατηγορεί ο ένας τον άλλον…


Ο Γιαλμάν είχε κατηγορηθεί από τον αρχηγό των τότε ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Χιλμί Οζκιόκ ότι ήταν ο “πατέρας” ιδέας για τη δημοσιοποίηση κειμένου σε βάρος του σήμερα κυβερνώντας Ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)… Αιωνία του η μνήμη, εν ολίγοις.
defence-point.gr
 
Top