Ο Ναύαρχος Lord West ζήτησε από Αμερικανούς αξιωματούχους που θέλουν πόλεμο με το Ιράν "να προσέξουν τι κάνουν", όπως δήλωσε γιατί αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζεται "εξαιρετικά επικίνδυνη".

Ο Ναύαρχος του Βασιλικού Ναυτικού προειδοποίησε ότι μια εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράν θα χρειαζόταν εκατομμύρια άνδρες συγκρίσιμα με την κατοχή της Γερμανίας στο τέλος του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου.

Ο ναύαρχος Λόρδος Γουέστερν  πρώην ανώτερος αξιωματούχος του Βασιλικού Ναυτικού προειδοποίησε ότι η εξέλιξη της κατάστασης στη Μέση Ανατολή είναι "εξαιρετικά επικίνδυνη" αφού οι Αμερικανοί σκότωσαν τον κορυφαίο στρατηγό του Ιράν Κασέμ Σολεϊμάνι .

Ο Σολέιμανι ήταν ο επικεφαλής της λεγόμενης οργάνωσης Quds του Ιράν,άνθρωπος ικανότατος και το δίκτυο που έστησε σε Συρία και Ιράκ κόστισε την γεωπολιτική ήττα στους Αμερικανούς που ουσιαστικά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την «καρδιά» της Μέσης Ανατολής οπότε η απουσία της παρουσίας του θα στοιχίσει στους Ιρανούς που θα δυσκολευτούν να τον αντικαταστήσουν.


Ο κόσμος τώρα περιμένει  με κομμένη την ανάσα να δεί πώς θα ανταποκριθεί το Ιράν στη δολοφονία ενώ υπόσχεται  "εκδίκηση", "εκδίκηση" και "αντίποινα" εναντίον της Δύσης.

Ο Ναύαρχος δήλωσε  ότι είναι "πολύ πιθανό" ότι θα υπάρξει απάντηση από το Ιράν.

Και προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι ο μόνος τρόπος για να ξεκινήσει ένας επιτυχημένος πλήρης πόλεμος με το Ιράν θα ήταν μια επιχείρηση συγκρίσιμη με την εισβολή της Γερμανίας στο τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.


Σε μήνυμα του προς τα γεράκια της  Ουάσινγκτον που πιέζουν για σύγκρουση, είπε απλά: "Προσέξτε τι κάνετε και τι επιθυμείτε".


Ο Ναύαρχος Γουέστ πρόσθεσε ότι μια περιορισμένης έκτασης επιχείρηση  δεν θα εξαλείψει όλες τις ιρανικές ικανότητες και να μην ελπίζετε σε επαναστάση του Ιρανικού λαού γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει.


Για για να εξασφαλίσουν ένα θετικό τέλος σε μια σύγκρουση οι ΗΠΑ θα πρέπει να ξεκινήσουν μια πλήρη επίγεια επίθεση"Αν θέλετε να διεξαγάγετε έναν πλήρη πόλεμο με το Ιράν θα πρέπει να πάτε σε ολοκληρωτικό πόλεμο και να καλέσετε δυο εκατομμύρια στρατιώτες  να πολεμήσουν όπως κάναμε με τη Γερμανία στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο".


«Θα μπορούσαν να καταστρέψουν όλες τις ναυτικές μονάδες, τις ναυτικές βάσεις, τα αεροδρόμια και να διαλύσουν όλα τα αεροσκάφη τους αλλά δεν φέρνει αποτέλεσμα;

"Οι Αμερικανοί δεν θέλουν να εισβάλουν στο Ιράν αν το ήθελαν θα το έκαναν.

 
Top