Σοβαρή καταγγελία-Σύμφωνα με την Τούρκικη εφημερίδα Ηurriyet παράνομοι μετανάστες φέρεται να ωθήθηκαν πίσω στην Τουρκία μετά τον ξυλοδαρμό τους από τους Έλληνες στρατιώτες ενώ έλαβαν ιατρική περίθαλψη στην Τουρκία.

Πριν από δύο ημέρες συνολικά 30 παράνομοι μετανάστες περυσυλλέχθηκαν από τους Τούρκους συνοριοφύλακες σε στρατιωτική ζώνη κοντά στο χωριό Ύψαλα της Edirne  μια βορειοδυτική επαρχία που συνορεύει με την Ελλάδα.


Οι μετανάστες δήλωσαν ότι διέσχισαν παράνομα την Ελλάδα και τελικά πιάστηκαν από Έλληνες συνοριοφύλακες. Δεν ήθελαν να αποκαλύψουν από ποια χώρα είχαν διασχίσει στην Ελλάδα.

Μετά από ιατρικούς ελέγχους οι μετανάστες παραπέμφθηκαν στο επαρχιακό κέντρο προσφύγων.

Ο Süleyman Πακιστανός πολίτης είπε ότι οι Έλληνες στρατιώτες έδεσαν τα χέρια τους πίσω από την πλάτη τους και άρχισαν να τους χτυπάνε με τα τουφέκια τους.

"Μας κρατούσαν σε ένα σπίτι για δύο ημέρες χωρίς φαγητό και νερό. Τότε μας πήγαν σε ένα ποτάμι και μας παράτησαν. Ένας στρατιώτης με χτύπησε εκεί με το τουφέκι του. Έχω μώλωπες σε ολόκληρο το σώμα μου ", ανέφερε ο Süleyman στο πρακτορείο Anadolu στις 21 Νοεμβρίου.


Είπε ότι οι Έλληνες στρατιώτες αργότερα τους έστειλαν βίαια στην Τουρκία όπου έλαβαν ιατρική περίθαλψη.

"Ευχαριστούμε την Τουρκία και τους Τούρκους στρατιώτες μας έδωσαν φαγητό και νερό" είπε.

Ο Μπιάλαλ υπήκοος του Αφγανιστάν δήλωσε ότι έμεινε αναίσθητος για λίγο αφού ένας Έλληνας στρατιώτης τον χτύπησε με το κοντάκι στο κεφάλι.

"Αφού με κράτησαν εκεί για μια μέρα οι στρατιώτες με έριξαν στο ποτάμι και εγώ παραδόθηκα στους Τούρκους στρατιώτες. Μόλις με πήρε ένας Τούρκος στρατιώτης με πήγε στο νοσοκομείο και  μου είπε δόξα το θεό είσαι σε καλά χέρια τώρα."

Η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψαν συμφωνία προσφύγων τον Μάρτιο του 2016 με στόχο την αποθάρρυνση της παράνομης μετανάστευσης μέσω του Αιγαίου, με τη λήψη αυστηρότερων μέτρων κατά των διακινητών και τη βελτίωση των συνθηκών σχεδόν τριών εκατομμυρίων συρίων προσφύγων στην Τουρκία.


Τον προηγούμενο μήνα είχε κανεί σχετικές δηλώσεις και ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα «πυροβολούσε τις βάρκες των προσφύγων, τις βύθιζε στο Αιγαίο και τους έστελνε με τη βία, τραυματισμένους, πίσω στην Τουρκία», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ, ήρθε και νέα ανακοίνωση εκ μέρους του τουρκικού υπουργείου.

Σε αυτή, μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι Ελληνες αξιωματούχοι κατάσχεσαν προσωπικά αντικείμενα μεταναστών, τους κακομεταχειρίστηκαν, και τους έστειλαν πίσω στην Τουρκία, ενώ η Αγκυρα επικαλείται την ύπαρξη ντοκουμέντων για τα παραπάνω, καλώντας την Ελλάδα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να διορθώσει την πολιτική της

«Αν και η Ελλάδα αρνείται ότι οι παράνομοι μετανάστες ωθούνται στη χώρα μας από τις ελληνικές αρχές, η απόρριψη των παράνομων μεταναστών που απομακρύνονται από Έλληνες αξιωματούχους στα σύνορά μας συνεχίζεται και στην θάλασσα και στην ξηρά».





Αν είναι αλήθεια η προπαγάνδα των Τούρκων δεν το γνωρίζουμε.

1 Comments:

Ανώνυμος είπε... 22 Νοεμβρίου 2019 στις 7:33 π.μ.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 
Top