Ντροπιαστική δήλωση του Νεοδημοκράτη Καιρίδη: «Μύθος η γενοκτονία των Ποντίων» (vid)

Μετά από την αναπαραγωγή της ντροπιαστικής δήλωσης Καιρίδη για τους Πόντιους, η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων ζητά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο της  Νέας Δημοκρατίας!


Αφορμή για την κίνηση αυτή της Π.Ο.Π.Σ στάθηκε η δημοσιοποίηση ενός βίντεο, στο οποίο ο ανεκδιήγητος Καιρίδης υποστηρίζει πως η Γενοκτονία των Ποντίων είναι… μύθος!

Ειδικότερα, σε ομιλία του με θέμα «Η Ελλάδα στον κόσμο Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής Κύπρος Αιγαίο Μακεδονικό», στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πολιτιστικής Εταιρείας, ο καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Καιρίδης, είπε, με απίστευτο στόμφο και θράσος, σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων:


«Πάμε τώρα στον τρίτο μύθο. Ότι οι Έλληνες έχουν υπάρξει θύματα εθνοκαθάρσεων, γενοκτονιών έχουμε και έναν πολλαπλασιασμό των γενοκτονιών και μια γενοκτολογία και γενοκτολαγνεία που δεν είχαμε… Ξαφνικά εμφανίζεται η Ποντιακή Γενοκτονία στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αποφασίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Βουλή των Ελλήνων να αναγάγει τα δραματικά και τραγικά γεγονότα των Ελλήνων Ποντίων στη Μαύρη Θάλασσα σε γενοκτονία».

Ακούστε παρακάτω, στο επίμαχο βίντεο, το ηχητικό ντοκουμέντο με όσα ανεκδιήγητα είπε, ο -υποτίθεται και πόντιος- υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ.
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts