Τον βαλλιστικό πύραυλο 9K720 Iskander-M δοκίμασαν οι Ρώσοι στη Συρία

Ακόμη ένα οπλικό σύστημα δοκίμασαν στην Συρία οι Ρώσοι καθιστώντας τη χώρα σε ένα τεράστιο πεδίο δοκιμών. Πιο συγκεκριμένα τον βαλλιστικό τακτικό πύραυλο πυροβολικού τύπου 9K720 Iskander-M δοκίμασε η Ρωσία στη Συρία σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Yury Borisov.

Το σύστημα δοκιμάστηκε στη Συρία μαζί με τους πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών τύπου Tornado-G και Smerch. Ο ρωσικός τακτικός βαλλιστικός πύραυλος 9K720 Iskander-M αναπτύχθηκε για να αντικαταστήσει τον βαλλιστικό πύραυλο Tocha-U. Ο συγκεκριμένος πύραυλος έχει εμβέλεια 500 χλμ και μπορεί να φέρει τόσο συμβατική όσο και πυρηνική κεφαλή.


Το σύστημα αναπτύχθηκε ώστε να μπορεί να διαπεράσει προηγμένες εχθρικές αεράμυνες καθότι στην τελική φάση της πτήσης του ο 9K720 Iskander-M μπορεί να ελιχθεί και να εκτοξεύσει δολώματα για την παραπλάνηση των αισθητήρων και των μέσων αναχαίτισης του αντιπάλου.

Εκτός από το βαλλιστικό σύστημα 9K720 Iskander-M, τους εκτοξευτές Tornado-G και Smerch οι Ρώσοι έχουν δοκιμάσει στη Ρωσία τα αεροσκάφη Tu-160, MiG-29K, Tu-22M3, Tu-95 και τα ελικόπτερα Ka-52K σύμφωνα πάντα με τον Ρώσο πρωθυπουργό.
www.defence-point.gr
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts