Θα μπορέσει μια σφαίρα από Smith & Wesson 500 Magnum περίστροφο να διαπεράσει ένα αλεξίσφαιρο AR500 Level IIIA;


Ένα απίστευτο περίστροφο που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να είχε στην κατοχή του. Ένα τεράστιο διαμέτρημα (το μεγαλύτερο που διατίθεται στα όπλα χειρός) με ανάκρουση που δύσκολα μπορεί να χειριστούν, ακόμα και σκοπευτές που είναι εξοικειωμένοι με τα όπλα.

Δυστυχώς, είναι ένα όπλο που δεν εισάγεται και κατ΄επέκταση δεν πωλείται στη χώρα μας….. Ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες η διαθεσιμότητα του υπόκεινται σε ισχύοντες ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς νόμους, κανονισμούς και διατάγματα.

Τα περίστροφα Smith & Wesson με μεγάλου μήκους πλαίσιο, (Χ) περίστροφα είναι τα πιο ισχυρά περίστροφα παραγωγής του Performance Center, που κατασκευάστηκαν ποτέ. Αυτά τα περίστροφα πυροβολούν 200- grain, .500 S&W Magnum σφαίρες με ταχύτητα περίπου 2.300 πόδια ανά δευτερόλεπτο. Τα X- Frames έρχονται εξοπλισμένα με χαλινωτήρια κάννης για να μειώσουν την ανάκρουση.

Το .500 S&W Magnum, είναι το πιό δυνατό φυσίγγιο για όπλα χειρός στον κόσμο! Αν αυτό εννοείται, ότι είναι ένα φυσίγγιο για όπλα χειρός, και όχι ένα φυσίγγιο για τυφέκια! Στην πραγματικότητα αυτή ακριβώς ήταν και η πρόθεση της εταιρείας S&W, όταν ο υπεύθυνος παραγωγής Herb Berlin, σχεδίασε το φυσίγγιο και ένα εντελώς νέο περίστροφο, με τις ανάλογες διαστάσεις πλαισίου για το φυσίγγιο .500 S&W, το 2002. Τα πρότυπα .500 S&W φυσίγγια, από την εταιρεία Cor Bon προσφέρουν περισσότερο από 1 ¼ τόνου ενέργειας στο στόμιο της κάννης. Όλα τα .500 S&W φυσίγγια λειτουργούν με πιέσεις κάτω από 50.000 psi.


Σήμερα τα .500 S&W Magnum φυσίγγια είναι διαθέσιμα από τις εταιρείες Hornady – Winchester – Federal – Magtech, και από ένα πλήθος άλλων μικρότερων κατασκευαστών. Τα περίστροφα σε .500 S&W Magnum, προσφέρονται επί του παρόντος, από τις εταιρείες Taurus USA και Magnum Research.

Αυτά τα περίστροφα χρησιμοποιούνται σε κυνήγια μεγάλων θηραμάτων σε όλο τον κόσμο, από αγριογούρουνα έως ελέφαντες! Ένα τέτοιο περίστροφο μπορεί με μία και μόνο βολή να εξουδετερώσει έναν αφρικανικό βούβαλο ή έναν αμερικανικό βίσωνα!
apocalypsejohn
 
Top