Καμπανάκι για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών στην Ευρώπη με πολλά θύματα κρούει ο διευθυντής της Εuropol, Ρομπ Γουεινράιτ σε συνέντευξή του σε ελβετική εφημερίδα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ευρωπαϊκού οργανισμού , περίπου πέντε χιλιάδες μαχητές στο Ισλαμικό Κράτος έχουν παρεισφρήσει στη Γηραιά Ήπειρο.

Σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα «Neue Zuercher Zeitung» , ο επικεφαλής της Europol δηλώνει ότι, το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις ετοιμάζουν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα – ίσως το μεγαλύτερο της τελευταίας δεκαετίας -σε κάποιο μέρος της Ευρώπης με σκοπό να προκαλέσουν μεγάλο αριθμό θυμάτων.

«Οι επιθέσεις αυτές», τόνισε, «δεν θα πραγματοποιηθούν κατ΄ανάγκη από ομάδες ενόπλων, όπως συνέβη στις επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά και από μοναχικούς λύκους».

Υπενθυμίζεται ότι, η Εuropol είχε προειδοποιήσει και στις 26 Ιανουαρίου ότι ισλαμιστές τρομοκράτες σχεδιάζουν να αιματοκυλίσουν την γηραιά ήπειρο, λίγες ώρες πριν την σύσταση του νέου ευρωπαϊκού οργανισμού κατά της τρομοκρατίας
 
Top