Οι ρωσικές δυνάμεις «στοχοποίησαν» τo αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων USS Truxtun.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανέπτυξαν το αντιπλοϊκό πυραυλικό σύστημα Bastion στην Σεβαστούπολη, μετά τις απειλές των ΗΠΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού τύπου, οι ρωσικές δυνάμεις ανέπτυξαν συστοιχίες του αντιπλοϊκού πυραυλικού συστήματος Bastion στην Σεβαστούπολη την νύχτα 8 προς 9 Μαρτίου. Οι κινήσεις των ρωσικών συστοιχιών των πυραύλων Bastion καταγράφηκαν στους δρόμους της Κριμαίας εχθές το βράδυ…

Νωρίτερα, αναφορές των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, αναφέρουν ότι συστοιχίες του εν λόγω πυραυλικού συστήματος αναπτύχθηκαν σε Ανάπα, και Krasnodar. Στην ουσία έχουμε αυτό που ονομάζεται στο πολεμικό ναυτικό «στοχοποίηση» εχθρικών ναυτικών μονάδων επιφανείας, που στην συγκεκριμένη περίπτωση αφορά πλοίο του 6ου αμερικανικού στόλου (αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων USS Truxtun τα οποίο θεωρείται «ως απειλή» για τα Ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.

Το πυραυλικό σύστημα K - 300P Bastion είναι ένα ρωσικό σύστημα κινητής παράκτιας αντιπυραυλικής άμυνας. Το συγκεκριμένο πυραυλικό σύστημα θεωρείται από το πλέον εξελιγμένο της κατηγορίας του. Ο πύραυλος που χρησιμοποιείται είναι ο K-310 Yakhont και μπορεί να καταστρέψει πλοία, αεροπλανοφόρα, εμπορικά πλοία χερσαίους στόχους ακόμα και σε περιβάλλον με ηλεκτρονικές παρεμβολές.
Το δραστικό βεληνεκές του βλήματος είναι 300 χλμ ενώ μία πυροβολαρχία μπορεί να καλύψει με τα βλήματα της μία ακτογραμμή συνολικού μήκους 600 χλμ. Η κάθε πυροβολαρχία μπορεί να εξαπολύσει μέχρι 8 βλήματα σε πέντε λεπτά από τη στιγμή που το σύστημα σταματήσει να κινείται. Τα βλήματα μπορούν να εκτοξευτούν από την ενδοχώρα ακόμα και από απόσταση 200 από την ακτή.
Σχόλιο: Τα παραπάνω σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούν ήδη γεγονότα και δεν γνωρίζουμε κατά πόσο αποτελούν φυσιολογική εξέλιξη των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία. Πάντως τα νεύρα στην περιοχή είναι τεταμένα και ένα « λάθος» θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Επίσης πλανάται και ένα ερώτημα που αφορά την είσοδο του αμερικανικού αντιτορπιλικού κατευθυνόμενων βλημάτων κλάσης Arleigh Burke. Αυτό έχει να κάνει με την συνήθη ναυτική πρακτική που λέει ότι ένα τέτοιας κλάσης αμερικανικό πλοίο μέσα στο «στόμα του λύκου» οφείλει να έχει την αρωγή τουλάχιστον ενός υποβρυχίου με πυραυλικές ικανότητες. Δεν γνωρίζουμε τι έγινε στην προκειμένη περίπτωση.
Πάντως σύμφωνα με παλαιότερη είδηση για τον νυν Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, το αγαπημένο βιβλίο είχε θέμα τον κριμαϊκό πόλεμο (1853 - Φεβρουάριος 1856) που υπήρξε η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής Αυτοκρατορίας από τη μία πλευρά και των συμμαχικών δυνάμεων της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, της Αυτοκρατορίας της Γαλλίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του Βασιλείου της Σαρδηνίας από την άλλη πλευρά. Η σύρραξη, στην οποία έλαβαν μέρος οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές δυνάμεις της εποχής, υπήρξε το αποτέλεσμα ενός μακρόχρονου ανταγωνισμού συμφερόντων ανάμεσα στις κύριες ευρωπαϊκές δυνάμεις, για επιρροή και εκμετάλλευση των ανατολικών εδαφών της παραπαίουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. «Τα έθνη που ξεχνούν την ιστορία είναι καταδικασμένα να την ξαναζήσουν».

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
πηγη
 
Top