Στη Μεσόγειο το USNS Spearhead (BINTEO)

Στη Μεσόγειο, την περιοχή ευθύνης του 6ου Στόλου του Ναυτικού των ΗΠΑ
βρίσκεται στην παρθενική του επιχειρησιακή ανάπτυξη το διακλαδικό υψηλής ταχύτητας πλοίο (JHSV: Joint High Speed Vessel) USNS Sprearhead (JHSV 1).

To USNS Sprearhead (JHSV 1) αναχώρησε από τη βάση του, στο Little Creek της Βιρτζίνια στις 16 Ιανουαρίου 2014, μία ημέρα αργότερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών και κατέπλευσε στη Σούδα στις 5 Φεβρουαρίου 2014 (ο κατάπλους του στη Σούδα απεικονίζεται στη συνημμένη φωτογραφία).

Με βάση τον προγραμματισμό το μήκους 103 μέτρων καταμαράν που είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο θα επιχειρεί στη Μεσόγειο και τη δυτική ακτή της Αφρικής μέχρι τον Μάιο του 2014. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Λατινική Αμερική όπου θα συμμετάσχει στις επιχειρήσεις του 4ου Στόλου του Ναυτικού των ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του οικονομικού έτους 2014.

Κατά τη διάρκεια της επιχειρησιακής ανάπτυξης το USNS Sprearhead (JHSV 1) που ανήκει στη Στρατιωτική Διοίκηση Θαλασσίων Μεταφορών (MSC: Military Sealift Command) και επανδρώνεται από 22 άτομα, στο σύνολο τους πολιτικό προσωπικό, θα διεξάγει διάφορες δοκιμές προκειμένου να διαπιστωθούν οι επιχειρησιακές του δυνατότητες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts