Εκτός των ελληνικών προφητειών υπάρχουν και για άλλες χώρες. Ξέρουμε την Μπάμπα Βάνγκα της Βουλγαρίας. Τώρα βλέπουμε την προφητεία του Ευστάθιου για την Πολωνία.

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, υπήρξαν πολλές προφητείες για τη μοίρα της Πολωνίας. Μία από τις πιο γνωστές είναι η προφητεία του ηγούμενου Ευσταθίου από το 1449. Για ποιο πράγμα μιλάει η προφητεία του Βενεδικτίνου μοναχού και είναι αλήθεια;

Φυσικά, όλες οι προφητείες και τα οράματα πρέπει να λαμβάνονται με λίγο σκεπτικισμό. Ωστόσο, εξακολουθούν να είναι πολύ δημοφιλείς και προκαλούν το ενδιαφέρον. Τελικά, ποιος δεν θα ήθελε να ρίξει μια ματιά στο μυστήριο του μέλλοντος;

Ευσταθιανή προφητεία. Αυτό προέβλεψε για την Πολωνία

Μια από τις πιο διάσημες προφητείες για την Πολωνία είναι η προφητεία του Ευσταθίου. Αυτό είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστές προφητείες.

Ποιος ήταν ο Ευστάθιος;

Υποτίθεται ότι υπήρξε τον δέκατο πέμπτο αιώνα σε μοναστήρι των Βενεδικτίνων κοντά στη Βαρσοβία. Η προφητεία χρονολογείται από το 1449, αλλά δεν εμφανίστηκε σε έντυπη μορφή μέχρι το 1758. Η προφητεία μεταφράστηκε από τα λατινικά στα γερμανικά.

Και ποια είναι η προφητεία;

Εγώ, ο Ευστάθιος, ηγούμενος του μοναστηριού των Βενεδικτίνων, σου προφητεύω, Πολωνία, ότι θα βιώσεις πολλή δυστυχία στους επόμενους αιώνες. Καλή Πολωνία, είσαι ευγενής, σπουδαίος και υπέροχος – αλλά περιφρονείς τους σοφούς και διάσημους βασιλιάδες σου, και επειδή τους περιφρονείς, θα γίνεις κομμάτια. Το λιοντάρι του βορρά θα ενωθεί με τον μαύρο αετό στη σκοτεινή κοιλάδα και θα σας δώσει ένα δυνατό χτύπημα στο στήθος μέχρι τα λευκά σας φτερά να κοκκινίσουν από το αίμα. Ένας νέος πέρα ​​από τα βουνά θα κατέβει στα ύψη σας και θα σας επιφέρει μεγάλες συμφορές.

Μετά έρχεται το πανίσχυρο δικέφαλο λιοντάρι που θα προκαλέσει την πτώση σου, ω μεγάλη Πολωνία. Ο ήλιος θα κρυφτεί από εσάς, και θα «κάθεστε στο σκοτάδι» για πολλή ώρα. Θα υπάρξουν μεγάλες εξεγέρσεις και πολύ αθώο αίμα θα χυθεί, θα ζητήσει εκδίκηση στον ουρανό. ένας θυμωμένος Θεός θα στείλει τέτοια τιμωρία επάνω σας που δεν θα έχει τέλος στο θρήνο.

Ω δυστυχισμένη και αξιολύπητη Πολωνία. Θα λαχταράτε για ειρήνη, αλλά δεν θα έρθει μέχρι τον έβδομο αριθμό, και θα εκπληρωθεί σε επτά επί επτά. Τότε ο πρίγκιπας της ειρήνης θα έρθει με κάθε μεγαλοπρέπεια, και η ειρήνη θα βασιλέψει μέσα στα τείχη και στα ανάκτορά σας.

Στο τέλος θα έχουν έναν βασιλιά μέσα από το κρίνο, που δεν τον ήθελαν εδώ και καιρό, αλλά μετά θα τον δεχτούν με χαρά. Θα υπάρξει γενική συμφωνία.

Πώς να ερμηνεύσετε το όραμα;

Σύμφωνα με ορισμένους, το «λιοντάρι από τον Βορρά» είναι προάγγελος του Σουηδικού Κατακλυσμού. Το επόμενο απόσπασμα μπορεί να μιλάει για την περίοδο των κατατμήσεων. Ποιος είναι ο «Πρίγκιπας της Ειρήνης»; Ο Ιωάννης Παύλος Β’ φαίνεται εδώ. Ο κόσμος προβληματίζεται, ωστόσο, με το απόσπασμα για «τον βασιλιά που δεν ήθελαν για πολύ καιρό».

πηγη

 
Top